Ana içeriğe atla

Translate

çekim yasası





Neden aşık oluruz?
Bu soruyu sorduk mu kendimize? Belki de sormadık. Birbirinden yakışıklı adamlar ve z kamaştırıcı kadınlar, hepsi karadelik gibidir. Uzaktan bakmaya dayanamaz yakınlaşırsınız olay ufkuna girdiğinizdeyse sizi içlerine hapsederler. Kaçamazsınız. İş işten geçmiştir. Bunun adı çekim yasası. Güzelliğin çekim gücü bizi kükürt ve demir tozu gibi birleştirir. Bu güzel kadınlar ve yakışıklı adamları gördüğümüzde adeta Stendhal sendromuna kapılıp gideriz.
Peki neden? Neden hep güzel arayışındayız? Standartların altında, altın oranla alakası olmayan yüzü Picasso tabloları gibi olan birine neden aşık olmayız? 
Cevap ?? Cevabı ben bulamadım. Belki de tek sebep ruhlar aleminde yaşamamamız, kabuklarımız olan bedenlerimizle dış dünyada var olmamız ve fani oluşumuzla genlerimize işlenmiş olan sevimli acizliğimiz. Evet belki de sebep bu. 

Peki sonra ne olur? Huyunu suyunu bilmeden salt yakışıklı ve güzel oldukları için tapındığımız insancıklar birden bire yok olur gider. Araya Azrail faktörü girer ve ''Boommmm'' bir bakarsın nefis güzellik ya da göz kamaştırıcı yakışıklılık işe yaramamış ölmüşsün. Tıpkı bebek yüzlü tatlı James Dean'in 24 yaşında ölmesi gibi...  İşte bizim hayatlarımız insanlık tarihinde bu denli kısa bu denli değersiz ve böylesine küçük bir parçadan ibaret. İbrahimi dinler doğrultusunda yakışıklılığın anlamı olan, hatunların O'nu gördüğünde gözlerini alamadıkları kendilerini doğradıkları, güzelliğin ötesindeki Hz.Yusuf bile bu dünyadan göçtü.. O yüzden lütfen bu kadar abartmayalım güzeliz-yakışıklıyız evet şimdilik hepsi bu :P :D Tek sahipliğimiz olan bedenlerimize kibir pompalamayalım derim bennn... Ve son olarak milyon dolarlık bebekler ya da erkekler, nefis güzellikler de kusursuz değildir. Fenotipe değilde göğüs kafesi içindeki kalbe yoğunlaşmalı, ne de olsa güzele bir günde doyarsın ama gönlü güzele asla! Di mi?






Sevgiler

Rumeysa.

xoxo

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eski Sevgililer Bumerang Mıdır? | İlişki Gurusu Rumy Konuşuyor; Ayrılığın ve Eski Sevgilinin Üstesinden Nasıl Gelinir? Nasıl Unutulur? Arkadaş Kalmalı Mı? Kısaca... Bir Ex'in Ardından Ne Yapmalı?

  Merhabalar... Haziran'ınız nasıl gidiyor? İyi misiniz?  Operadaki Lamba Cini Podcast 'in yeni bölümü yayında. Bu bölümde aşk, ayrılık ve eski sevgililik müessesesini masaya yatırdık. Bir yandan bolca güldük... :)  Yeni bölüme  şuracıktan ,  Spotify 'dan ve Apple Podcast'lerden ulaşabilirsiniz.  Sevgiler... Rumy-

Turan'ın Kızı ve İsimsiz Bir Prens'in Bilmece Gibi Aşkı; "Turandot" bölümü yayında!!

Merhaba millet! Operadaki Lamba Cini podcast'in yeni bölümü yayında! Umut, Kan ve Turandot...  Turandot neydi? Kimdi? Bilmecelerini kim bilecekti? Umut mu kazanacaktı... Yoksa prenses mi?   Sahi kimdi o isimsiz prens?   Turandot'un içinize işleyecek soğuğuna karşı, ismi olmayan bir yabancının umuduyla ısınmaya hazır mısınız? Bu bölümde Rumy, sizi de yanına alıp epey uzaklara, Çin'e gidiyor. Yol üstü Turandot'un öyküsünün tohumlarının atıldığı Pers coğrafyasına uğruyor, oradan asırlara, asırları aşıp kıtalara, kitap ciltlerine, tiyatro sahnelerine, opera sahnelerine, Puccini'nin son operası ve ölümsüz eseri olan Turandot'a dokunuyor...  Yeni bölüme  buradan ,  şuradan  ya da Apple podcast'lerden ulaşabilirsiniz! Sevgiler,  Rumeysa Xx

Kamp Hazırlıkları vs.

Nasılsınız?  Şuan mükemmel mandarince bir ballad çalıyor kulağımda ve çikolatamı büyük bir iştahla hüpletiyorum! Bir uğramak istedim.. Planlar yapıyorum kafamda.  Çadırımın içinde uzanıp çadırımın üzerine acaba şıp diye damlayan bir yağmur olur mu diye hafiften panik olup heyecanlanmayı özledim. Kamp planları yapmaya bayılıyorum, kamp hayalleri kurmaya da bayılıyorum. Siz de benim gibi sayfalarca not alıp yine de bazı şeyleri unutuyor musunuz?  Sevgiler, Rumeysa-